

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ στη Ρωσία Ρόμαν Στάροβοϊτ κατηγόρησε σήμερα τον ουκρανικό στρατό ότι βομβάρδισε την πόλη Ριλσκ με βόμβες διασποράς, ένα αμφιλεγόμενο πυρομαχικό, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου μεταξύ των αμάχων.
“Η μεθοριακή πόλη Ριλσκ δέχθηκε πυρά με πυρομαχικά διασποράς από την Ουκρανία”, γράφει ο Στάροβοϊτ στον λογαριασμό του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
“Μια γυναίκα τραυματίστηκε από θραύσματα οβίδας, αυτή εισήχθη στο νοσοκομείο”, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.
Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι ο ουκρανικός στρατός θα άρχιζε να χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά που του παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ, η χρήση των οποίων χαρακτηρίζεται πολύ αμφιλεγόμενη καθώς τα εκρηκτικά που διασπείρουν μπορούν να προκαλέσουν πολλές παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στις αρχές Ιουλίου από το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι πήρε μια “πολύ δύσκολη απόφαση” παραδίδοντας τα όπλα αυτά στην Ουκρανία.
Η Ρωσία καταδίκασε τις προμήθειες αυτές, μολονότι ο στρατός της χρησιμοποιεί επίσης πυρομαχικά του είδους στην Ουκρανία, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και ανεξάρτητες οργανώσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε ότι η χώρα του τα χρησιμοποιεί, αλλά απείλησε να το κάνει υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα έχει “καλό απόθεμα όπλων διασποράς”.
Τα πυρά προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και οχήματα σε διάφορα τμήματα της πόλης Ριλσκ, διευκρίνισε ο Στάροβοϊτ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πυροτεχνουργοί επιχειρούν για την εξουδετέρωση των πυρομαχικών που δεν εξερράγησαν.
Αρκετές περιοχές της επαρχίας δέχθηκαν επίσης επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), από την οποία προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πρόσθεσε ο Στάροβοϊτ.
Η Ουκρανία έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της στο ρωσικό έδαφος, στο πλαίσιο της αντεπίθεσής της για την απελευθέρωση των δικών της κατεχόμενων εδαφών από τη Ρωσία.
Σχετικά Νέα
Βολιβία: Πρώην στρατηγός κατηγορείται για «τρομοκρατία» και «εξέγερση»
Η εισαγγελία της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του γενικού.
Σουηδία: Μια σύλληψη στη Στοκχόλμη για κατασκοπεία
Ένα άτομο συνελήφθη στη Στοκχόλμη ως ύποπτο για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι σουηδικές.
ΥΠΕΞ Γαλλίας: Ο Πούτιν πρέπει να εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.
Βρετανία: Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης ο αρχηγός του δικτύου των Ρώσων κατασκόπων
Ο αρχηγός του ρωσικού κατασκοπευτικού δικτύου που είχε έδρα τη Βρετανία, το οποίο σύμφωνα.