

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σήμερα στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ανέφερε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι τα στρατεύματα της Μόσχας θα βοηθήσουν σε αυτό.
Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters, κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να επιβληθεί ως μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που, όπως είπε, δεν χρειάζεται.
“Το Γερεβάν και το Μπακού πράγματι διευθέτησαν την κατάσταση”, δήλωσε ο Λαβρόφ. “Ήρθε η ώρα για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτό”.
Η Ρωσία έχει ειρηνευτικές αποστολές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έναν αυτονομιστικό θύλακα με πληθυσμό κυρίως αρμενικό εντός του Αζερμπαϊτζάν. Στον θύλακα αυτό το Μπακού εξαπέλυσε επίθεση στις αρχές της εβδομάδας.
Οι αρμενικές αρχές του αποσχισθέντος Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσαν σήμερα ότι οι όροι της εκεχειρίας τους με το Αζερμπαϊτζάν εφαρμόζονται, και ότι προχωρούν οι εργασίες για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και την απομάκρυνση των τραυματιών.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Πράσινο φως για πώληση ελικοπτέρων και συντήρηση F-16 στα ΗΑΕ αξίας 1,4 δισ. δολ
Η Ουάσιγκτον έδωσε πράσινο φως σε συμβάσεις για την πώληση έξι στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου.
Αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βολιβία: Πρώην στρατηγός κατηγορείται για «τρομοκρατία» και «εξέγερση»
Η εισαγγελία της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του γενικού.
Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες ξέσπασαν το βράδυ χθες Δευτέρα στη λιβυκή.
Ιαπωνία: Η Nissan θα προχωρήσει σε επιπλέον 10.000 απολύσεις εργαζομένων
Η Nissan Motor θα προχωρήσει στην επιπλέον περικοπή τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ανεβάζοντας.