

Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (26/9) σε στρατολογικό κέντρο, στην περιφέρεια Ιρκούτσκ της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος -ο οποίος φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λέει σε αστυνομικούς πως είναι ο Ρουσλάν Ζίνιν- άνοιξε πυρ κατά ενός στρατολόγου σε στρατολογικό κέντρο της πόλης Ουστ-Ιλίμσκ.
Κατά τον σύμβουλο Εσωτερικών Υποθέσεων του προέδρου της Ουκρανίας, Άντον Γκερασένκο, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν, αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο, στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».
Κέντρα στρατολογίας έχουν δεχθεί επιθέσεις αφότου ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε μερική επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη (21/9).
Διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (24-25/9) στο Νταγκεστάν και τη Γιακουτία, περιφέρειες που έχουν και οι δύο προσφέρει δυσανάλογους αριθμούς στρατιωτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στοχοποιώντας.
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η φύση υπήρξε το καταφύγιό μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε πως η φύση υπήρξε το καταφύγιό της.
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Βέλγιο
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο, με έδρα το Βέλγιο, που φέρεται να διέπραξε επτά κλοπές.