Ρόδος: Καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε αλλοδαπούς

Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της παραλίας Στεγνά, στον Αρχάγγελο της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Μόλις εντόπισε το σκάφος το Λιμενικό προχώρησε σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολούθησε ρίψη προειδοποιητικών βολών και στη συνέχεια το ταχύπλοο προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες.

Περιπολικό όχημα του Λιμενικού περισυνέλεξε οκτώ αλλοδαπούς, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντός του οικισμού Στεγνών Αρχάγγελου Ρόδου, ενώ εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 46χρονο αλλοδαπό, να μεταφέρει εντός του οχήματος ακόμα έξι αλλοδαπούς.

Συνελήφθησαν ένας 25χρονος φερόμενος ως διακινητής (χειριστής του σκάφους) και ο 46χρονος αλλοδαπός οδηγός. Συνολικά εντοπίστηκαν δεκατρείς αλλοδαποί (4 άνδρες, 5 γυναίκες, 2 κορίτσια και 2 αγόρια) ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο και το Ι.Χ. όχημα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των δύο ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα