

Ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη Βέλικα Πλάνα, 92 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου όπου πυροβόλησε με αυτόματο όπλο τουλάχιστον δύο φορές λίγο μετά το μεσημέρι ενώ όπως αναφέρει η τοπική αστυνομία ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά. Εκείνη την ώρα πολλοί μαθητές βρίσκονταν μέσα στο σχολείο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας «σε αίθουσα του σχολείου της μέσης εκπαίδευσης «Vuk Karadjic« στην Βέλικα Πλάνα εισέβαλε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της έκτης ώρας του μαθήματος της φιλοσοφίας, άγνωστος άνδρας, ένοπλος, με αυτόματο όπλο και εκρηκτικά κάτω από το γιλέκο, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση ψυχικής διαταραχής και μιλούσε ασυνάρτητα».
Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι ένας καθηγητής που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην αίθουσα μιλούσε στον δράστη προκειμένου να τον ηρεμήσει, ενώ κάποιος μαθητής κατάφερε να εξέλθει από την αίθουσα και ειδοποίησε τον γυμναστή που είναι ο υπεύθυνος του τμήματος.
Εν συνεχεία ο καθηγητής της γυμναστικής προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον εισβολέα κρατώντας το όπλο του μέχρι να καταφέρουν όλοι οι μαθητές να εκκενώσουν την αίθουσα. Ακολούθησε πάλη κατά την διάρκεια της οποίας ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει τον καθηγητή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας της Σερβίας, τελικά ο δράστης ακινητοποιήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.
Σε ανακοινωθέν της αστυνομίας λέγεται ότι ο δράστης είναι 46 χρόνων, δεν είχε καμία σχέση με το σχολείο και διεξάγονται έρευνες για τα κίνητρα του. Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για ψυχικά άρρωστο άτομο και εικάζεται ότι «πρόθεση του ήταν να προκαλέσει κατάσταση ομηρίας στο σχολείο».
πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.