Πυρκαγιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη για εμπρησμό, από αμέλεια, 76χρονος

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός ηλικιωμένου ο οποίος κατηγορείται ότι, από αμέλεια, ξεκίνησε τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Λαγονήσι.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, πρόκειται για έναν 76χρονο Ελληνα, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια για αγροτική – δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 76χρονος συλληφθείς -σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης- εκείνη την ώρα εκτελούσε εργασίες με γεωργικό μηχάνημα. Κατά πληροφορίες, ο ηλικιωμένος κάπνιζε τα μελίσσια του με ειδικό φλόγιστρο.

Εκκενώθηκαν σπίτια και έκλεισαν δρόμοι λόγω της πυρκαγιάς

Η φωτιά, υπενθυμίζεται, ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θέση Σπέριζα – Αγ. Φανούριος, στα Καλύβια Θορικού (ύψος Λαγονησίου) και λόγω των ανέμων (έως 5 μποφόρ) έλαβε σύντομα απειλητικές διαστάσεις.

Η αντίδραση των Αρχών, όμως, ήταν άμεση και αποφασιστική, καθώς πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από πολλά εναέρια μέσα, με συνέπεια το μέτωπο να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Μέχρι εκείνη την ώρα η πυρκαγιά είχε κάψει χαμηλή βλάστηση και πεύκα, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν 10 σπίτια που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο.

Για προληπτικούς λόγους νωρίτερα η Τροχαία είχε λάβει σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Σχετικά Νέα