Πυρά κατά πλήθους στην Ουάσιγκτον

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πλήθους εκατοντάδων ανθρώπων στην Ουάσιγκτον, σκοτώντας έναν νεαρό παιδί, 17 ετών, και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 ακόμα, μεταξύ αυτών μια αστυνομικό που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπαν οι αρχές, οι δράστες στόχευσαν μια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους στις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας – συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί χωρίς άδεια δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 50 ατόμων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας -χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες- υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ότι ξέσπασε μια διαφωνία μεταξύ παρευρισκομένων, η οποία κατέληξε σε πυροβολισμούς. «Ήταν μεγάλος ο αριθμός των συγκεντρωμένων» είπε, «και δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου τύπους συγκεντρώσεων εν μέσω της πανδημίας. Είναι πολύ επικίνδυνο».

Πιο επικίνδυνη βέβαια αποδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση η οπλοφορία ορισμένων εκ των παρευρισκομένων. Νεκρός είναι ο 17χρονος Κρίστοφερ Μπράουν, ενώ από τους τραυματίες 11 είναι γυναίκες και οι περισσότεροι είναι ενήλικες.

Σχετικά Νέα