

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη στον απόηχο έκθεσης που έδειξε ότι τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν και ενώ η αποστροφή στον κίνδυνο αυξάνεται και πάλι καθώς οι επενδυτές βλέπουν το αδιέξοδο στο αμερικανικό Κογκρέσο για την αύξηση της οροφής στο χρέος.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε χθες μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ξεμείνει από ρευστότητα κοντά στις 18 Οκτωβρίου εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος. Ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να οδηγήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε αδυναμία να χρηματοδοτήσει τις λειτουργίες της και να εξυπηρετήσει τα δάνεια της.
Στο μεταξύ, έκθεση του American Petroleum Institute υπολογίζει ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ εμφάνισαν αύξηση που ξεπέρασε τα 4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή θα είναι η πρώτη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα τις τελευταίες οκτώ εβδομάδας, εάν επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας.
Σε αυτό το κλίμα το αργό παραδόσεως Νοεμβρίου σημειώνει βουτιά 1,9% στα 73,85 δολ. το βαρέλι, μετά τα υψηλά τριών ετών των προηγούμενων ημερών. Το Brent Νοεμβρίου χάνει 1,8% στα 77,70 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Την Τρίτη το Brent σκαρφάλωσε μέχρι τα 80,75 δολ. το βαρέλι.
Σχετικά Νέα
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.