

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ηράκλειο όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην περιοχή του Κακού Όρους με αποτέλεσμα ένας άνδρας να ανασυρθεί νεκρός.
Βίντεο ντοκουμέντο που περιλαμβάνει πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφο το οποίο έπεσε στη θάλασσα το πρωί της Πέμπτης έδωσε το Λιμενικό.
Στο βίντεο περιέχονται πλάνα από την προσπάθεια να ανεβάσουν στο σκάφος του Λιμενικού τους δύο επιβαίνοντες, τον 62χρονο Ινδονήσιο που κατέληξε και τον 32χρονο Νοτιοαφρικανό που επέζησε, αλλά και από το μονοκινητήριο αεροσκάφος να έχει σχεδόν βυθιστεί κάτω από το νερό.
Oι δυο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο αεροσκάφος μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο ένας εκ των δύο, ένας 62χρονος Ινδονήσιος, ήταν ήδη νεκρός όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία στήθηκε στις δέκα περίπου το πρωί.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο άτομο, έναν 32χρονο Νοτιοαφρικανό, βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζακης», το αεροσκάφος μόλις απογειώθηκε εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Πώς έγινε το δυστύχημα
Όλα συνέβησαν στις 9.15 το πρωί όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος, με τον 32χρονο πιλότο και τον 62χρονο επιβάτη, απογειώνεται από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με προορισμό την Αίγυπτο.
Αμέσως μετά την απογείωση δόθηκε σήμερα «Emergency» στο αεροδρόμιο καθώς όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του cretapost.gr, ο πιλότος είτε έχασε το σήμα, είτε είδε ότι υπήρχε βλάβη.
Λίγη ώρα μετά, το αεροσκάφος χάνει απότομα ύψος και καταλήγει να πέσει στη θάλασσα, στη περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο.
Ο πύργος ελέγχου ενεργοποιεί το πρωτόκολλο και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς. Το λιμενικό σώμα στέλνει τρία σκάφη ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και δύο ταχύπλοα από τον Όμιλο Φουσκωτών.
Την ίδια ώρα, δύτες της ΕΜΑΚ και του λιμενικού πέφτουν στη θάλασσα για τον εντοπισμό των δύο επιβατών ενώ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί έρευνες από αέρος.
Λίγα λεπτά μετά τις 10.30 εντοπίζεται ο 32χρονος πιλότος από τα συνεργεία διασωστών και μεταφέρεται με ασφάλεια στη ξηρά.
Αρχίζουν και εντείνουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και του 62χρονου. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του.
Οι διασώστες του κάνουν ΚΑΡΠΑ πάνω στο λιμενικό σκάφος μέχρι να τον παραδώσουν στο ΕΚΑΒ. Ο 62χρονος όμως δεν επανήλθε ποτέ στη ζωή.
Σχετικά Νέα
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.
Όταν η Aegean «ξέχασε» την αξιοπρέπεια: Μητέρα με σκλήρυνση κατά πλάκας αποκλείστηκε από πτήση
Ένα προγραμματισμένο ταξίδι ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για μια μητέρα με σκλήρυνση κατά.
Άλιμος: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον άνδρα να κρατά αγκαλιά το βρέφος
Ένα νέο στοιχείο μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ερευνών για την υπόθεση εγκατάλειψης και πιθανής.
Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τον θάνατο τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό,.