Πτολεμαΐδα: Πατέρας και γιος έδωσαν μαζί πανελλαδικές, αρίστευσαν και περνούν στην ίδια σχολή

Σημαντική επιτυχία είχαν πατέρας και γιός από την Πτολεμαΐδα ο Γιώργος Λευκόπουλος και ο γιός του Μιλτιάδης, απόφοιτοι του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, μιας και έδωσαν μαζί πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσαν, πετυχαίνοντας με τα μόρια που έπιασαν με τις επιδόσεις τους, την εισαγωγής τους στη σχολή που ονειρεύονται: Την πληροφορική.

Πανευτυχής για την επιτυχία του ίδιου αλλά και του γιού του εμφανίστηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων ο Γιώργος Λευκόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πτολεμαίος».

Στόχος και των δύο είναι η Πληροφορική, με τις βαθμολογίες τους να εξασφαλίζουν και με το παραπάνω την είσοδό τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας πέτυχε 19.280 μόρια για το ΑΠΘ και ο γιος 18.320 μόρια. Μάλιστα πατέρας και γιός ήταν συμμαθητές στην ίδια τάξη στη Β΄ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, ενώ στη Γ΄ Λυκείου ακολούθησαν διαφορετικούς τομείς, για αυτό και ήταν σε διαφορετικές τάξεις.

Ο 46χρονος Γιώργος Λευκόπουλος, προκειμένου να δώσει πανελλαδικές χρειάστηκε να κάνει δύο χρόνια στα …θρανία, καθώς ήταν απόφοιτος πολυκλαδικού λυκείου, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε, μιας και είχε ύφεση και αγάπη στην πληροφορική, αντικείμενο στο οποίο εργάζεται.

Η όλη εμπειρία για πατέρα και γιο να είναι υποψήφιοι την ίδια χρονιά ήταν για τον ίδιο ενδιαφέρουσα, όπως λέει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος Μιλτιάδης Λευκόπουλος είναι πυγμάχος με διακρίσεις, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει διακριθεί και στην πληροφορική, προγραμματισμό και ρομποτική, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα