

Νέα… λαιμητόμος έρχεται να πέσει στα κεφάλια των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, καθώς η κυβέρνηση που εναρμονίζεται με τα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία αναφορικά με το πτωχευτικό Δίκαιο, που έχει άμεση συνάρτηση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, φέρνει νέο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πτωχεύουν και τα νοικοκυριά.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι το νέο πλαίσιο βρίσκεται στα σκαριά ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι ρυθμίσεις του θα προσομοιάζουν στο αμερικανικό πτωχευτικό Δίκαιο για τα νοικοκυριά και θα βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων.
Με τα σημερινά δεδομένα, στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα ενιαίο πτωχευτικό Δίκαιο για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά όπως σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ εκτός από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας (νόμος Κατσέλη), που αναμένεται να καταργηθούν στις 30/4/2020.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα παραπέμπει τα νοικοκυριά να μιλούν απ’ ευθείας με τα πιστωτικά ιδρύματα και να διακανονίζουν το χρέος τους.
Σχετικά Νέα
Ταμείο Ανάκαμψης: Με πόρους του γίνονται οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και.
Επιδότηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις: Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής αίτησης
Τη διαδικασία υποβολής αίτησης επιδότησης για το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου Δεκεμβρίου.
Κοινωνικός τουρισμός 2025-2026 για ελεύθερους επαγγελματίες συνταξιούχους: Μέχρι τι ώρα μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση σήμερα
Έως σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου στις 23:59 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι και οι πάροχοι.
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.