

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) διενήργησαν την Παρασκευή, 18.12.2020 συνολικά 77.266 ελέγχους και κατέγραψαν 1.829 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 575.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τρεις (3) επιχειρήσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.353).
Α. Κυριότερες παραβάσεις:
Μη χρήση μάσκας
Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)
Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι μία (21) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) καφέ – μπαρ, στην Περιφέρεια Αττικής.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο, 5.000€ σε κυλικείο και καφέ – ουζερί, στη Θεσσαλονίκη.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε κάβα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ στον ιδιοκτήτη καταστήματος για διοργάνωση παράνομων τυχερών παιγνίων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε καφέ-μπαρ-αναψυκτήριο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης παράνομων τυχερών παιγνίων, στην Περιφέρεια Κρήτης.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε πλανόδιο μικροπωλητή, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μικτό κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ επέβαλλε δύο (2) διοικητικά πρόστιμα των 300€ (2×300€) για μη χρήση μάσκας σε πολίτες, στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Παιανίας.
Σχετικά Νέα
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.
Λάρισα: Νεαρός σκότωσε την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους
Την 52χρονη μητέρα του σκότωσε ένας 21χρονος μέσα στο σπίτι του στην Λάρισα. Περίοικοι.
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.