

Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, από την Ουάσιγκτον, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία».
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, ‘Αμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσιγκτον, αναφέρει πως θα συμμετάσχει ο ίδιος στην αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην επέτειο για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ενώ χρησιμοποιεί και πάλι για τη χώρα του την ονομασία «Μακεδονία», αντί του συνταγματικού ονόματός της, Βόρεια Μακεδονία:
«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις», δηλώνει ο Μίτσκοσκι.
«Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.
«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς», σημειώνει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Aνοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην.
Βάζει «φρένο» το ΣτΕ στην ΑΑΔΕ να αναστέλλει ή να απενεργοποιεί τα ΑΦΜ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει «φρένο» με απόφαση του στη δυνατότητα της ΑAΔΕ να.
Κρεμλίνο: «Απαράδεκτο» το τελεσίγραφο που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι.
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.