

Σε μια σειρά από αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ διαμαρτύρεται έντονα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, για την υπόθεση του Τεμένους και νεκροταφείου Μουράτ Ρέις στη Ρόδο.
«Καταδικάζουμε την ασέβεια των ελληνικών αρχών προς πνευματικά κέντρα, τζαμιά και νεκροταφεία. Είναι απαράδεκτο για τις ελληνικές αρχές να μετατρέψουν το μνημείο οθωμανικής κληρονομιάς το συγκρότημα του Murat Reis, το οποίο βρίσκεται στο νησί της Ρόδου και περιέχει τζαμί, στοά δερβίσηδων και νεκροταφείο σε μουσική σχολή.
Η συστηματική πολιτική αποταυτοποίησης των οθωμανικών τουρκικών στοιχείων από τις ελληνικές αρχές αποτελεί ασέβεια προς την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να ντρέπονται για πρακτικές που στοχεύουν στον εξευτελισμό των μαρτύρων μας.
Ως Τουρκία, αποδεχτήκαμε πολλές ελληνορθόδοξες εκκλησίες ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, τις επισκευάσαμε και τις ανοίξαμε για προσκύνηση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δείχνει μια βάρβαρη προσέγγιση στην κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας».
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.