Πρόκληση Γκιουλέρ: Η τουρκική εισβολή έφερε… “ειρήνη 50 χρόνων στην Κύπρο”

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν ειρήνη στην Κύπρο, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κύπρος για την Τουρκία δεν είναι πρόβλημα, αλλά εθνικό ζήτημα.

Οι δηλώσεις του Γιασάρ Γκιουλέρ αποτέλεσαν αντίδραση για τη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε:

“H παρερμηνεία της παρουσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο, όπως και οι προβοκατόρικη ρητορική για το θέμα αυτό, δεν θα φέρει κανένα όφελος για τους Ελληνοκύπριους. Αν εδώ και μισό αιώνα στο νησί δεν υπάρχει αίμα και δάκρυ, αυτό οφείλεται στην παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Ας μην ξεχνάμε πως η στρατηγική θέση που βρίσκεται η Κύπρος έχει κρίσιμη σημασία για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Άρα η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο σε συνεργασία και το αρχηγείο των δυνάμεων της Κύπρου έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της περιοχής. Για μας η Κύπρος δεν είναι ένα πρόβλημα, είναι ένα εθνικό ζήτημα. […] Tα προβοκατόρικα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, και η στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τρίτες χώρες, εξυπηρετούν μόνο τη μη λύση του ζητήματος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα