Προειδοποίηση Ζελένσκι για επιθετικές προθέσεις της Μόσχας πέραν της Ουκρανίας – Ζητά επιτάχυνση των αποστολών οπλικών συστημάτων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιτεθούν κατά άλλων χωρών μετά την εισβολή στην χώρα του.

Σε ομιλία του στο τσεχικό κοινοβούλιο μέσω video link, ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να ξεκινήσει την διαδρομή προς την ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ προσφέροντάς της το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

«Οπως και κατά το παρελθόν, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται η ρωσική ηγεσία για να ανοίξει ο δρόμος για άλλες χώρες, για την κατάκτηση άλλων λαών», προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οποιος θέλει να κατακτήσει τα πάντα, ποτέ δεν θα σταματήσει αφού καταλάβει μόνο ένα μέρος αυτών που θέλει, είπε.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε ότι το Κίεβο «περιμένει μία απόφαση» σήμερα για την επιτάχυνση των αποστολών βαρέων όπλων από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.

«Ο λόγος Ουκρανία/Ρωσία στο πυροβολικό είναι της τάξης 1 προς 10. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα από τους μαχητές μας που λένε “Κρατάμε, πέστε μας μόνο πότε θα φτάσουν τα όπλα», έγραψε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Παραπέμπω την ερώτηση (…) Βρυξέλλες, περιμένουμε μία απόφαση», πρόσθεσε εν όψει της συνάντησης στην βελγική πρωτεύουσα δυτικών συμμάχων γύρω από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν για το θέμα.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μέλη της συμμαχίας θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με βαρέα όπλα και οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς την Ουκρανία και ότι περιμένει συμφωνία για νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο κατά την διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα