

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε σήμερα (21.6.2024) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) συνεχίζει να κλιμακώνει τις εμπορικές τριβές, οι οποίες «ενδέχεται να πυροδοτήσουν έναν εμπορικό πόλεμο». «Η ευθύνη ανήκει πλήρως στην πλευρά της ΕΕ», αναφέρει σε δήλωση εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα τη συναντήσει στα μισά του δρόμου, θα διαχειριστεί τις διαφορές μέσω του διαλόγου και θα αποφύγει να κλιμακώσει τις εμπορικές τριβές ή να επιτρέψει να βγουν εκτός ελέγχου, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επιβολή δασμών έως και 38,1% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου, βυθίζοντας τις εμπορικές σχέσεις σε νέο χαμηλό σημείο και διακινδυνεύοντας τιμωρητική δράση από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Η δήλωση του υπουργείου Εμπορίου δημοσιοποιήθηκε περίπου μία ώρα πριν από την άφιξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Πεκίνο, όπου αναμένεται να εξηγήσει στους κινέζους αξιωματούχους την πρόσφατη ανακοίνωση για τους δασμούς και να αμβλύνει παράλληλα τον κίνδυνο αντιποίνων από την Κίνα, που θα έβλαπταν γερμανικές επιχειρήσεις.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Θα εκτιμούσαμε την παρουσία Τραμπ στη συνάντηση στην Τουρκία
Τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία.
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.