Πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κοζάνης: Έλλειψη σεβασμού η απόφαση για το λιανεμπόριο

Στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Αθανάσιος Δραγατσίκας.

Ο ίδιος τόνισε σχετικά: «Aπό τη στιγμή που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, για εμάς δείχνει μία έλλειψη σεβασμού στην τάξη των λιανεμπόρων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί λαμβάνεται μία απόφαση του στυλ άνοιξε-κλείσε».

Ενώ πρόσθεσε: «Την Τετάρτη ανακοινώθηκε κάτι άλλο και δημιουργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας στους συναδέλφους αν και βλέπαμε την κατάσταση εδώ, το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι μας έχουμε κάποιο φίλο ή γνωστό που νοσηλεύεται ή έχει ήπια συμπτώματα. Το νοσοκομείο είναι σε ένα πολεμικό σκηνικό, είναι γεμάτο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην Κοζάνη, ενώ τόνισε ότι είναι μια περιοχή που έκλεισε πρώτη τον Οκτώβριο και δεν άνοιξε ούτε τα Χριστούγεννα.

«Από τη στιγμή που λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση, με την ίδια ευκολία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων», είπε.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έναν χρόνο. Το ΕΦΚΑ, το ΦΠΑ μας τα πληρώναμε κανονικά, δεν είχαμε κάποιες ελαφρύνσεις. Τα περσινά εμπορεύματα τα στοκάραμε. Δεν δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, δεν δουλέψαμε το Πάσχα, χάσαμε το καλύτερο μέρος του χρόνου. Τώρα θα χάσουμε και το Πάσχα που είναι η δεύτερη καλύτερη εποχή. Με τα εμπορεύματα τι θα γίνει;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγατσίκας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα