Προεδρικό Μέγαρο: Σε απόσταση αναπνοής χτίστηκε αυθαίρετο σε ταράτσα πολυκατοικίας

Παράνομο κτίσμα «ξεφύτρωσε» σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Ηρώδου Αττικού, πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυθαίρετο κτίστηκε μέσα σε 10 ημέρες (ή νύχτες) στη θέση παλαιάς πέργκολας.

Δεν πρόκειται όμως για πέργκολα, αλλά κατασκευή κλειστού τύπου. Σύμφωνα με τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών πρόκειται για ελαφριά κατασκευή εμβαδού 49 τετραγωνικών μέτρων η οποία κλείνει με επάλληλες τζαμαρίες.

Με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου, αν η αυθαίρετη κατασκευή των 49 τετραγωνικών μέτρων ήταν τμήμα που είχε κατασκευαστεί με οικοδομικά υλικά, το πρόστιμο που θα έπρεπε να επιβληθεί θα άγγιζε το ποσό των 420.000€.

Λόγω του τύπου και της αξίας της κατασκευής όμως, βάση του νόμου, επιβάλλεται πρόστιμο στο 30% της αξίας, άρα περίπου 125.000€ συν το 10% αυτού ως τέλους διατήρησης.

Ο υπεύθυνος για την αυθαίρετη κατασκευή έχει προθεσμία 30 ημερών -μετά την επίδοση της διαπιστωτικής πράξης για την παράνομη κατασκευή και το πρόστιμο διατήρησης- για να γκρεμίσει το αυθαίρετο των 49 τμ και να γλιτώσει το πρόστιμο, αλλά έχει και τη δυνατότητα να κάνει ένσταση προσπαθώντας να διεκδικήσει νομιμοποίηση του κτίσματος.

Ωστόσο, εάν οι εργασίες έγιναν χωρίς νόμιμη άδεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπεύθυνος θα πρέπει είτε να κατεδαφίσει την αυθαίρετη κατασκευή είτε να πληρώσει το πρόστιμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα