Πρέσβης Ισραήλ: Κρίσιμης σημασίας η αναδυόμενη εταιρική σχέση Ισραήλ-Ελλάδας

Κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε την αυξανόμενη προβολή και την αναδυόμενη εταιρική σχέση Ισραήλ-Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με την Κύπρο ο Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Γιόσι Αμράνι, απευθύνοντας χαιρετισμό στο ενεργειακό συνέδριο «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit» στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Τόνισε την γεωπολιτική και γεωστρατηγική διάσταση αυτών των σχέσεων, λέγοντας ότι έχουν αξία για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, ως πυλώνες σταθερότητας για την περιοχή και την Ευρώπη γενικά.

Ο Πρέσβης Αμράνι δήλωσε ότι οι τρεις χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προωθήσουν περαιτέρω την συνεργασία τους, οικοδομώντας τις σχέσεις τους πάνω σε σταθερές βάσεις αμοιβαίων συμφερώντων. Υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο στην υλοποίση έργων υποδομής, λαμβάνοντας υπόψη και τις περιφερειακές εξελίξεις. Δήλωσε ότι, καθώς υπάρχει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και στο Ισραήλ γίνονται διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και οι τρεις χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν στο στάδιο υλοποίησης.

Ο Πρέσβης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η σταθερότητα και προβολή των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων ξεπερνά τις όποιες εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ή τις ασκήσεις ισορροπίας με εξωτερικούς παράγοντες.

Σχετικά Νέα