

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμησή της προς την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, «οι οποίοι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το βάθος της φιλίας που τους συνδέει με το λαό του Λιβάνου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη σταθερή υποστήριξή τους προς αυτόν, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου 2020», τονίζει η πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα, σε σημερινή ανακοίνωσή της με αφορμή την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με το αρματαγωγό «Ικαρία» από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Στο αρματαγωγό «Ικαρία», όπου φορτώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων, με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, βρέθηκαν το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Λιβάνου στην Ελλάδα Ράνια Αμπντάλλα και ο πρόεδρος της Ελληνολιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης Ουαλίντ Ελίας.
Στην ανακοίνωσή της, η πρεσβεία του Λιβάνου ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις ενορίες, τις ενώσεις, τα συνδικάτα, τα ιδρύματα, τις εταιρείες και τα μεμονωμένα άτομα «που με αισθήματα αλληλεγγύης και σύμπνοιας, υποστηρίζουν τον Λίβανο σε αυτήν την οδυνηρή δοκιμασία», εξαίρει τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ, που βρέθηκε στον Λίβανο, την επόμενη ημέρα της έκρηξης, συνοδευόμενη από τον ίδιο τον κ. Φραγκογιάννη και υπογραμμίζει τις πρωτοβουλίες «που ξεκίνησαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και στην εκστρατεία που ξεκίνησε η πρεσβεία του Λιβάνου σε συνεργασία με την Ελληνολιβανική Πολιτιστική Ένωση».
Ευχαριστεί ακόμη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη δωρητών της 9ης Αυγούστου και εξαίρει «τον αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των ελληνικών υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και τους αξιωματούχους τους, οι οποίοι έδειξαν αξιοσημείωτο επαγγελματισμό και αμέριστη υποστήριξη, παρέχοντας όλες τις διευκολύνσεις για την αποστολή βοήθειας στον Λίβανο».
«Η σύμπνοια και αλληλεγγύη που έδειξε η Ελλάδα απέναντι στο Λίβανο και τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, αποτελούν για το λαό του Λιβάνου πηγή άντλησης εμπιστοσύνης και αισθήματος ανακούφισης, ότι δεν είναι μόνος στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής», σημειώνει η πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως οι Έλληνες «παρουσίασαν για άλλη μια φορά μια φωτεινή εικόνα πνεύματος και καλοσύνης και ανέδειξαν τη δύναμη της φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες».
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.