Πορτογαλία: Υπό έλεγχο μετά από ημέρες δύο πυρκαγιές στο κέντρο της χώρας

Πορτογάλοι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο δύο δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν για αρκετές ημέρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ενώ έχει κηρυχθεί κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων λόγω του κινδύνου να ξεσπάσουν πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Το πιο σημαντικό μέτωπο, που ξέσπασε την Πέμπτη στην κοινότητα Ούρεμ όπου επιχειρούν περίπου 600 πυροσβέστες, τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί έχοντας καταστρέψει σχεδόν 30.000 στρέμματα βλάστησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Οι φλόγες κατέστρεψαν δύο κατοικίες και πολλές αγροτικές κατασκευές, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά.

Η φωτιά που ξεκίνησε την Παρασκευή στη γειτονική κοινότητα Πόμπαλ τέθηκε επίσης υπό έλεγχο σήμερα το πρωί, ενώ πάνω από 300 πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο για να αποτρέψουν την αναζωπύρωσή της, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται άλλο μεγάλο μέτωπο στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Ωστόσο, η ανάπαυλα αυτή μπορεί να έχει μικρή διάρκεια, καθώς η Πορτογαλία πλήττεται από την Πέμπτη από υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα