

Οι δύο Οργανισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της ΕΕ καλούν σε γενικευμένη απαγόρευση οποιασδήποτε υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να επιτυγχάνεται η αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους, προειδοποιώντας για τους «εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους» που θέτουν στην ιδιωτικότητα των πολιτών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τo EDPB (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων) και η EDPS (Επιβλέπουσα Αρχή για την Προστασία Δεδομένων) σημειώνουν πως το εμπάργκο θα πρέπει να καλύπτει οποιουσδήποτε μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης αναγνώρισης με βάση βιομετρικά στοιχεία σε δημόσιους χώρους.
«Όχι» σε εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου
Παράλληλα, συστήνεται η απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε τεχνολογίας η οποία «κατηγοριοποιεί τους ιδιώτες με βάση την εθνικότητα, το φύλο, την πολιτική ή τη σεξουαλική τους κατεύθυνση», γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις.
«Η χρήση κινητών εφαρμογών αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων σε δημόσιους χώρους σημαίνει και το τέλος της ανωνυμίας σε εκείνα τα μέρη», σημειώνουν οι Αντρέα Τζέλινεκ και Βόιτσεχ Βιεβιορόφσκι, οι επικεφαλής των παρατηρητηρίων σε κοινή τους δήλωση.
Η γνωμοδότηση των δύο οργανισμών έρχεται έπειτα από νέες οδηγίες της Κομισιόν, τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και άλλες επικίνδυνες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.
Σχετικά Νέα
Ο στρατός του Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου.
Λιβύη: Νέα διαδήλωση με αίτημα να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρωθυπουργός Ντμπάιμπα
Περίπου πεντακόσιοι Λίβυοι βγήκαν στον δρόμο χθες Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απαιτώντας να.
Η Τουρκία απομάκρυνε εσπευσμένα 82 υπηκόους της από τη Λιβύη
Η Τουρκία προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην εσπευσμένη απομάκρυνση 82 υπηκόων της από τη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του το Σάββατο για.