Πίστωση χρόνου στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ

Ισόποση πίστωση χρόνου θα λάβουν όλοι οι χρήστες μηνιαίων καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που τις αγόρασαν εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ν. Σταθόπουλος.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, o κ. Σταθόπουλος έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι θα ισχύσει για όσους επιβάτες έχουν ήδη πληρώσει κάρτες 3μηνου, 6μηνου ή ετήσιες για τα μέσα μεταφοράς, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις δεν τις χρησιμοποίησαν για ένα διάστημα.

Όπως ανέφερε, «αν αγόρασες μηνιαία κάρτα, θα πάρεις τουλάχιστον έναν μήνα πίστωση χρόνου στην επόμενη ανανέωση της μηνιαίας κάρτας που θα πάρεις. Στους δε χρήστες τριμηνιαίων εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών, θα πιστωθεί το σύνολο των ημερών που διήρκεσαν τα περιοριστικά μέτρα. Δηλαδή 55 ημέρες.

Για τους χρήστες που θα ανανεώσουν ετήσιες κάρτες, επιπλέον των 55 ημερών, θα τους δοθεί επιπλέον έκπτωση 10%, όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος, γεγονός που σημαίνει ότι αυτός που θα ανανεώσει την κάρτα του μέχρι το τέλος του χρόνου, επιπλέον των 55 ημερών θα πάρει επιπλέον άλλες 30 ημέρες, δηλαδή θα πάρει επέκταση χρόνου πληρώνοντας το αντίτιμο για την ετήσια κάρτα.

«Επομένως, αντί για 12 μήνες θα κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για 15 μήνες», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε πως υπάρχει σταδιακή αύξηση στα δρομολόγια και έχει αποφευχθεί ως τώρα ο συνωστισμός.

Σχετικά Νέα