

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Κάαν, που έγινε ευρέως γνωστός με τον ρόλο του Σόνι Κορλεόνε στην ταινία “Ο Νονός”, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.
“Η οικογένεια εκτιμά την έκφραση αγάπης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά σας και ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή”, προστίθεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter.
Ο Κάαν γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1940. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι μετανάστες από τη Γερμανία. Σπούδασε υποκριτική και ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1960. Η αναγνώριση ήρθε το 1972, όταν ενσάρκωσε τον ευέξαπτο “Σόνι Κορλεόνε”, τον μεγαλύτερο γιο του “Νονού” στην ομώνυμη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα.
Σε έναν άλλον σημαντικό ρόλο του, στην ταινία Misery που βασίστηκε στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, έπαιζε έναν συγγραφέα, αιχμάλωτο μιας διαβολικής γυναίκας (Κάθι Μπέιτς), που τον αναγκάζει να γράψει ένα βιβλίο.
Πέθανε ο Τζέιμς Κάαν, ο “Σόνι Κορλεόνε” του “Νονού”
Έπαιξε επίσης σε πολλές άλλες αστυνομικές περιπέτειες και κωμωδίες (Ντικ Τρέσι, Παντρεμένος με τη μαφία, Ένοχο παρελθόν, Dogville) καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον “Νονό”. Ο φόνος του “Σόνι Κορλεόνε”, με βροχή από σφαίρες σε έναν σταθμό διοδίων, ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας που φέτος κλείνει μισό αιώνα.
Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων και τον επίσης ηθοποιό Σκοτ Κάαν.
“Ο Τζίμι ήταν ένας από τους μεγάλους. Όχι μόνο ήταν ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν περάσει από τον τομέα μας, αλλά ήταν επίσης αστείος, πιστός, αγαπητός, με φροντίδα για τους άλλους”, είπε ο μάνατζέρ του, ο Ματ Ντελπιάνο.
Σχετικά Νέα
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, που.
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στοχοποιώντας.
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η φύση υπήρξε το καταφύγιό μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε πως η φύση υπήρξε το καταφύγιό της.
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων, αξίας 1,4 δισεκ. δολαρίων στα ΗΑΕ
Η Ουάσινγκτον έδωσε πράσινο φως σε συμβάσεις για την πώληση έξι στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου.