

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες Κυριακή ότι έκανε λάθος που δεν φόρεσε μάσκα όταν επισκέφθηκε ασθενείς στο νοσοκομείο Mayo Clinic στη Μινεσότα στα τέλη Απριλίου.
Την κίνηση του Πενς επέκριναν πολλοί, εκτιμώντας οτι υπονομεύει τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης της covid-19 του Λευκού Οίκου.
Στις ΗΠΑ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνιστά την κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση, όπως τα καταστήματα.
Στη διάρκεια εμφάνισής του σε εκδήλωση μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που μεταδόθηκε απότο Fox News, ο Πενς παραδέχθηκε ότι, αν και δεν πιστεύει ότι αποτελούσε κίνδυνο για τους άλλους, θα έπρεπε να έχει φορέσει μάσκα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπως το απαιτούν οι κανόνες του.
“Δεν πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο, αλλά θα έπρεπε να έχω φορέσει μάσκα στην Mayo Clinic”, επεσήμανε.
Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομέιο αυτό ο Πενς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που δεν φορούσε μάσκα, ένα περιστατικό που απαθανατίστηκε και από τον φωτογραφικό φακό.
Μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν την απόφασή του λέγοντας ότι υποβάλλεται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19
“Εφόσον δεν έχω προσβληθεί από τον κορονοϊό, πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με τους ερευνητές, με τα φανταστικά μέλη του υγειονομικού προσωπικού, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ευχαριστήσω”, είχε δηλώσει ο Πενς.
Ωστόσο χθες παραδέχθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι εμποδίζει τη διασπορά του ιού, η μάσκα έχει και συμβολική αξία.
“Είναι στην πραγματικότητα μια δήλωση για τον Αμερικανικό λαό, για τον τρόπο που φάνηκε διατεθειμένος να βοηθήσει, να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να φορέσει μάσκα όπου αυτό δεν είναι εφικτό”, τόνισε χθες ο Πενς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.