

Την αντίθεσή της εξέφρασε η Κίνα σχετικά με την εφαρμογή του Άρθρου 301 από τις ΗΠΑ για την αύξηση των δασμών εισαγωγής σε μερικά κινεζικά προϊόντα.
Το Γραφείο της Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι, ανακοίνωσε τις τελικές τροποποιήσεις αναφορικά με τη θεσμική αξιολόγηση των ενεργειών επιβολής δασμών κατά της Κίνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 301 του νόμου περί εμπορίου των ΗΠΑ.
Η Κίνα έχει επανειλημμένα αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες με την αμερικανική πλευρά, αναφορικά με την επιβολή δασμών από το Άρθρο 301 τόνισε ένας εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έχει ήδη αποφανθεί ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου παραβιάζουν τους κανόνες του ΠΟΕ.
Ωστόσο, αντί να υλοποιεί διορθωτικές κινήσεις, η αμερικανική πλευρά αυξάνει περαιτέρω τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, προσθέτοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, παρατήρησε ο ίδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.
Σχετικά Νέα
Οι Χούθι απειλούν με αποκλεισμό το λιμάνι της Χάιφα – Προειδοποιούν ότι τα πλοία που κατευθύνονται εκεί αποτελούν πλέον «στόχους»
Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα επιβάλουν «ναυτικό αποκλεισμό» στο ισραηλινό.
Φον ντερ Λάιεν: Ο Τραμπ ενημέρωσε ηγέτες της ΕΕ και τον Ζελένσκι για την επικοινωνία του με τον Πούτιν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε πως η ίδια και.
Το Βατικανό ως oυδέτερος xώρος για ειρηνευτικές συνομιλίες
Η πρόταση του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να φιλοξενήσει συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ θα αναλάβει τον έλεγχο όλης της Γάζας, λέει ο Νετανιάχου – Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια, «σκηνικό αποκάλυψης», καταγγέλλουν οι ΜΚΟ
Απαντώντας στην ανακοίνωση της περιορισμένης επανέναρξης εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας,.