Πατέρας του Έλληνα ναυτικού που είχαν απαγάγει: «Να ρθει το παιδί και τίποτα άλλο»

Ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού που αφέθηκε ελεύθερος μετά από ενάμιση μήνα ομηρίας ανοιχτά του Τόγκο, μίλησε για την χαρμόσυνη είδηση που βάζει τέλος στην αγωνία της οικογένειας του.

Ο πατέρας του ναυτικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τονίζοντας ότι δε θα ησυχάσει μέχρι να αγκαλιάσει το παιδί του, καθώς το ταξίδι της επιστροφής του είναι επικίνδυνο.

«Να ρθει το παιδί και τίποτα άλλο! Απλώς μας είπαν ότι απελευθερώθηκε το παιδί, από κει και πέρα δεν μας είπαν τίποτα άλλο, ότι τρέχουν λέει να του βγάλουν μια βίζα να φύγει. Εάν προλάβουν, προλάβανε, αλλιώς από Δευτέρα Τρίτη, δεν ξέρω γιατί είναι κλειστά λέει εκεί κάτω και γίνεται και χαμός» είπε ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Δημήτρη, η αγωνία τους δεν θα τελειώσει, παρά μόνο όταν τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και αυτό γιατί για να γλιτώσει από την «κόλαση», ο 20χρονος ναυτικός χρειάστηκε να ταξιδέψει από το Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ως την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, συνοδεία ένοπλων μισθοφόρων. Από κει θα επιβιβαστεί στην πτήση, που θα τον φέρει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Μας είπαν ότι είναι μέσα στο αεροπλάνο και πάει στην Αμπουτζα να βγάλει τη βίζα. Χαρούμενοι θα είμαστε μόνο όταν δούμε το παιδί. Εκεί κάτω είναι Οκλαχόμα! Αφού έχει το κράτος εκεί τώρα ασφάλεια μαζί του, για να πάει να βγάλει τη βίζα, καταλαβαίνεις που ζούμε» δήλωσε ο πατέρας.

Την είδηση της απελευθέρωσης από τα χέρια των «Μαύρων Δαιμόνων» του Τόγκο, ανακοίνωσε η πλοικτήτρια εταιρεία, στην οποία βρίσκεται από το πρωί ο αδελφός του Δημήτρη, περιμένοντας κάποιο νεότερο.

Μαζί με τον Δημήτρη απελευθερώθηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, ένας Φιλιππινέζος και ένας Γεωργιανός. Ο τέταρτος ναυτικός, που είχε απαχθεί, είναι νεκρός, εξαιτίας μιας ασθένειας που αντιμετώπιζε.

Σχετικά Νέα