

Η Κίνα και οι χώρες-μέλη της Συμφωνίας Συνεργασίας Ψηφιακής Οικονομίας (DEPA) έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων πετυχαίνοντας “θετική πρόοδο”, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).
Το Πεκίνο κατέθεσε επίσημη αίτηση για τη συμμετοχή του στην DEPA τον Νοέμβριο του 2021, ενώ οργανώθηκε μία ομάδα εργασίας τον Αύγουστο του 2022, με αντικείμενο τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Κίνας στην αναφερόμενη συμφωνία.
Ο πέμπτος κύκλος συνάντησης των διαπραγματευτών της ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Στη διάρκεια του αναφερόμενου διαπραγματευτικού κύκλου, η Κίνα αντάλλαξε ουσιαστικές απόψεις με τη Χιλή, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, αλλά και τη Νότια Κορέα για την πρόοδο που έχει καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις και σε ζητήματα που σχετίζονται με την συμμετοχή της Κίνας στην DEPA, όπως δήλωσε ο Χε Γιαντόνγκ, εκπρόσωπος Τύπου του MOC στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νετανιάχου: «Ο στρατός του Ισραήλ θα μπει με όλη του την ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες»
Μετά την επιστροφή του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ στο Ισραήλ, έπειτα από 19 μήνες.
Ταϊλάνδη: Τέλος στις έρευνες στο σημείο που κατάρρευσε ουρανοξύστης από το σεισμό
Η Ταϊλάνδη κήρυξε το τέλος της επιχείρησης έρευνας στο σημείο της Μπανγκόκ όπου κατέρρευσε.
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Απρίλιο
Οριακά βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν έδειξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, μετριάζοντας.
Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης συνελήφθη για κατασκοπεία στη χώρα του σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) συνέλαβε έναν Σουηδό υψηλόβαθμο διπλωμάτη ως ύποπτο για κατασκοπεία,.