Παράξενος καιρός στις Φιλιππίνες: Βρέχει μόνο στο μισό χωρίο! (Βίντεο)

Οι κάτοικοι ενός χωριού κοντά στην πόλη Παγκαντιάν στις Φιλιππίνες έξυναν το κεφάλι τους απορημένοι όταν είδαν στη μια μεριά του χωριού να βρέχει κατακλυσμό και στο άλλο μισό να μην έχει ρίξει σταγόνα.

Ο Τζουνέλ Γκαρσία είδε το παράξενο φαινόμενο έξω από το σπίτι του, με τον μισό δρόμο να είναι μούσκεμα και τον άλλο μισό να είναι ολόστεγνος.

«Όλοι τρέξαμε να γυρίσουμε σπίτι όταν ξαφνικά η βροχή σταμάτησε. Ήταν τρομερό, δεν είχαμε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο» είπε ο Τζουνέλ.

Όπως λέει ο νεαρός άντρας, περίμενε στον δρόμο μέχρι η βροχή να φτάσει στο σπίτι του, αλλά αυτό δεν έγινε κατά τη μισή ώρα που έριχνε μέχρι να σταματήσει.

Σύμφωνα με τις δεισιδαιμονίες της περιοχής, όπως λένε οι ηλικιωμένοι, είναι ένα μυθολογικό πλάσμα που παντρεύεται και προκαλεί αυτού του είδους τα παράξενα καιρικά φαινόμενα.

Αντίθετα οι νέοι ψάχνουν να βρουν τον γκαντέμη του χωριού, που τον κυνηγάει αυτό το γνωστό μαύρο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του.

Ωστόσο, το παράξενο αυτό φαινόμενο καλείται «Σκιά Βροχής».


Προκαλείται κυρίως σε ορεινές περιοχές όπου τα βουνά εμποδίζουν τα καιρικά συστήματα που παράγουν τη βροχή να κινηθούν κι έτσι δημιουργείται μια σκιερή περιοχή στη βροχόπτωση, που παραμένει στεγνή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα