

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ υπέβαλε πριν από λίγη ώρα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος, όπως συνηθίζεται, του ανέθεσε την συνέχιση της διοίκησης, μέχρις ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Φαν ντερ Μπέλεν δήλωσε ακολούθως ότι σκοπεύει από αύριο, Πέμπτη, να συναντηθεί με όλα τα κόμματα που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο νέο Εθνικό Συμβούλιο (κάτω βουλή), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Το θέμα τώρα είναι να συζητήσουμε μεταξύ μας και να βρούμε μια βιώσιμη πλειοψηφία», δήλωσε ο πρόεδρος και τόνισε ότι για τον ίδιο είναι σημαντικό να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας – το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ελευθερία των ΜΜΕ και η συμμετοχή της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο αυστριακός πρόεδρος, ο οποίος εκλέγεται με απευθείας ψήφο των πολιτών και έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες, αναφέρθηκε στην πανδημία ως «μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς μας» και πρόσθεσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με αυτή την κρίση, αλλά και με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής θριάμβευσε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), αφήνοντας δεύτερο το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ÖVP).
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Βίντεο: 36χρονος και τα δύο ανήλικα παιδιά του σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση
Τον θάνατο ενός άνδρα και των δύο ανήλικων παιδιών του προκάλεσε κατολίσθηση στην Σαμψούντα.
Ο Νετανιάχου απαντά στις σοβαρές κατηγορίες του επικεφαλής της Σιν Μπετ
Σε απάντηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με ένα έγγραφο εικοσιτριών σελίδων, χτες Κυριακή (27/4), ο.
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ θα πληρώσουν το χρέος της Συρίας στην Παγκόσμια Τράπεζα
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανακοίνωσαν την Κυριακή (27/4) σε κοινή δήλωση, που.
Καναδικές εκλογές: Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί μάχονται για την πρωτοκαθεδρία
Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ και οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί υπό τον.