Παλαιστινιακή Αρχή: Το Ισραήλ «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τον στρατό του Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο εξαπολύοντας στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, ενώ ζήτησε «τη διεθνή παρέμβαση για την προστασία των αμάχων εκεί».

Στο μεταξύ ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι κατήγγειλε ότι η ισραηλινή επιχείρηση στο αλ Σίφα «καταδεικνύει τη βαρβαρότητα την οποία επιτρέπει η σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Καταγγέλλουμε τη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με αυτή τη βαρβαρότητα. Η σιωπή αυτή καλύπτει εγκλήματα πολέμου. Η σιωπή αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε να δικαιολογηθεί. Το Συμβούλιο πρέπει να δράσει», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καταγγέλλοντας «μια καταστροφή» στο νοσοκομείο.

Περίπου 2.300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ανάμεσά τους ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου, βρίσκονται στο εσωτερικό του αλ Σίφα σε καταστροφικές συνθήκες, χωρίς νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο αυτό ως στρατιωτική βάση, κάτι που το παλαιστινιακό κίνημα διαψεύδει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα