

Παιχνίδια στα παιδιά που στερούνται ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και διαμένουν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Πειραιά έστειλε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Τον Ξενώνα επισκέφθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται εκεί και παρέδωσε εκ μέρους του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο.
Ο κ. Μαρινάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τα στελέχη του οργανισμού τα οποία και συνεχάρη για τις σημαντικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης και φιλοξενίας που προσφέρουν στις γυναίκες θύματα βίας και στα ανήλικα παιδιά τους,
Σημειώνεται ότι στον Ξενώνα Φιλοξενίας φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ.μετανάστριες, προσφύγισσες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, Ρομά κ.λπ.) μαζί με τα παιδιά τους και τους παρέχεται ασφαλής και αξιοπρεπής διαμονή, ψυχολογική, κοινωνική, νομική, εργασιακή και άλλη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα που προκύπτουν από την εν λόγω συνθήκη, όσο και τις τραυματικές τους εμπειρίες.
Σχετικά Νέα
ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
Εμπλουτίζεται η λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης της δράσης «Συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για 50.000 ωφελούμενους.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Μαΐου
Σήμερα Τρίτη, 20 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Θαλλελαίου μάρτυρος ιατρού, Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (20/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Καιρός: Έρχεται ζέστη – Στους 35 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες
Ζέστη με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Πιο.