

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε επίσης ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1, «και πάει προς το 2».
Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid. “Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες”, είπε η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.
Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις, πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15ήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.
Πηγή: ΣΚΑΪ
Σχετικά Νέα
Μία σύλληψη και επιβολή προστίμου για την φωτιά στην Ριτσώνα
Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι Αρχές για την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ριτσώνα,.
Γενοκτονία των Ποντίων: 106 χρόνια από τη σφαγή και τον ξεριζωμό 353.000 ανθρώπων – Ειδική εκδήλωση στη Βουλή
Σφαγές, φρικτά βασανιστήρια και εξορίες για χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που εξοντώθηκαν μαζικά από.
Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 vouchers παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ
Την Τετάρτη 21 Μαΐου και ώρα 23:59 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και.
Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου για την αθλητική ακεραιότητα: Συμμαχία με ορίζοντα τη διαφάνεια
Σε μία συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού και ουσίας για το μέλλον του καθαρού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε.