Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική ΕΚΠΑ

Kατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οικονομικά θέματα της χώρας δεν είναι το μόνο πρόβλημά της, καθώς και στην εκπαίδευση οι συνθήκες είναι εξίσου άσχημες. Ωστόσο, μέσα σε μια τέτοια ζοφερή κατάσταση, χαρμόσυνα νέα έρχονται να ακουστούν από τη Νομική του ΕΚΠΑ και να μας υπενθυμίσουν ότι τα πανεπιστήμιά μας έχουν πολλές δυνατότητες, το ίδιο και οι φοιτητές/απόφοιτοί τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που Σχολές της χώρας κατακτούν διεθνείς διακρίσεις και μας βγάζουν «ασπροπρόσωπους» σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Ακόμα και εν μέσω μιας τόσο δύσκολης περιόδου όμως, η Νομική κατάφερε να το κάνει ξανά, βάζοντάς τα με επίσης πολύ σημαντικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κατέκτησε την 1η θέση στον κόσμο για τη γραπτή επίδοσή της, λαμβάνοντας το Βραβείο Καλύτερου Δικογράφου Ενάγοντος (Best Claimant Memorial), καθώς και την 6η θέση στον κόσμο για τη γραπτή και προφορική επίδοσή της συνολικά (Combined Written and Oral Scores) στο πλαίσιο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής διαιτησίας Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2020 (FDI Moot).

Στον φετινό διαγωνισμό FDI Moot 2020 συμμετείχαν 77 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Φέτος, λόγω πανδημίας, ο Παγκόσμιος Τελικός πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 4-9 Νοεμβρίου σε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, όπου συμμετείχαν ως κριτές, ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών εγνωσμένης φήμης. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι Περιφερειακοί Γύροι για τις περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού, Αφρικής και Νοτίου Ασίας.

Η φετινή συμμετοχή της Νομική του ΕΚΠΑ ήταν και η έβδομη κατά σειρά, ενώ η ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει τις κορυφαίες θέσεις, αποτελούνταν από τους Λυδία Κοράκη, Αναστάσιο Λαφάρα, Γρηγόριο Παππά και Διονύσιο Φωτόπουλο και βρισκόταν υπό την επιστημονική επίβλεψη του Λέκτορα Αναστασίου Γουργουρίνη. Το επίτευγμά τους βέβαια, το οφείλουν ακόμη στη στήριξη των δικηγορικών εταιρειών Καρατζά & Συνεργάτες και Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες.

Προπονητές της Ομάδας ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών Ελένη-Αμαλία Γιαννακοπούλου και Αλέξανδρος Πέππας, μέλη της ομάδας που είχε εκπροσωπήσει με επίσης μεγάλη επιτυχία πέρυσι τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διαγωνισμό FDI Moot 2019, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον κόσμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα