Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαριστεί την Ουάσινγκτον για τη βοήθειά της στους «δύσκολους καιρούς»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη “βοήθειά τους αυτούς τους δύσκολους καιρούς”, υποδεχόμενος σήμερα στο Κίεβο τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω” για “την υποστήριξη, για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και για την αύξηση της βοήθειας αυτής “, δήλωσε ο Ζελένσκι.

“Θα διαθέσουμε αυτούς τους πόρους-ρεκόρ από την ανεξαρτησία για την υποστήριξη του στρατού μας, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι, για να προχωρήσουμε γρήγορα, για να εκσυγχρονίσουμε τον στρατό, χρειάζεται βοήθεια, ιδίως αυτούς τους δύσκολους καιρούς”, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι αποδεσμεύουν 200 εκατ. δολάρια ως επιπλέον βοήθεια ασφαλείας για την Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον είχε παράσχει στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 450 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο πριν από την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία στα τέλη του περασμένου έτους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πει πολλές φορές πως είναι έτοιμη να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία, μια καθαρή αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ που ανησυχούσαν μέχρι τώρα για την οργή της Ρωσίας σε περίπτωση δυτικής βοήθειας στη γειτονική της χώρα και αντίπαλό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα