

Νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην περιοχή περιμετρικά του πρώην πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ την Πέμπτη, τα οποία τροφοδοτούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, έγινε γνωστό από Ουκρανούς αξιωματούχους.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν από ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση γύρω από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως, το 1986. Οι ουκρανικές αρχές υποβάθμισαν οποιονδήποτε κίνδυνο διασποράς ακτινοβολίας.
Σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών, τρία νέα μέτωπα ξέσπασαν, όμως «δεν είναι μεγάλης έκτασης ούτε είναι απειλητικά».
«Το ραδιενεργό υπόβαθρο στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια» είπε ο Βολοντίμιρ Ντέμτσουκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση.
Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη και ελικόπτερα για να σβήσουν την προηγούμενη πυρκαγιά, όμως οι ισχυροί άνεμοι τους αποτρέπουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο, όπως μεταδίδει το Interfax.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.
Βαρθολομαίος για εκδημία Πάπ Φραγκίσκου: Στάθηκε φίλος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας
«Μέσα στην ατμόσφαιρα της απόλυτης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, Δευτέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος,.
Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες..