

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έκανε σήμερα έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα.
“Κάνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και για την υιοθέτηση του διαλόγου και της διπλωματίας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα”, δήλωσε ο Μόντι σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη.
Από την πλευρά της η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν εκμεταλλεύθηκε την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Κοπεγχάγη για να τον καλέσει να ασκήσει όποια επιρροή έχει προκειμένου να τεθεί τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο και τους σκοτωμούς και πρόσθεσε πως ελπίζει πως η Ινδία θα κάνει ό,τι μπορεί.
“Το μήνυμά μου είναι πολύ σαφές. Ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει αυτό τον πόλεμο και να βάλει τέλος στους σκοτωμούς”, είπε. “Ελπίζω, βεβαίως, πως η Ινδία θα επηρεάσει επίσης τη Ρωσία σε αυτή τη συζήτηση”.
Η Ινδία κρατάει ουδέτερη στάση στον πόλεμο στην Ουκρανία, απέχοντας από ψηφίσματα στον ΟΗΕ, ενώ δεν συμμετέχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Ινδία αγοράζει επίσης μεγαλύτερες ποσότητες ρωσικού αερίου σε χαμηλή τιμή.
Το Νέο Δελχί έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για στρατιωτικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά.
Ο Μόντι επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τη Γερμανία και αναμένεται να επισκεφθεί τη Γαλλία αύριο, Τετάρτη.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, dpa
Σχετικά Νέα
Επικοινωνία Ρούμπιο-Φιντάν με επίκεντρο τις πιθανές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Ρούμπιο πραγματοποίησε ο Χακάν Φιντάν, σχετικά με τις πιθανές.
11 χρόνια φυλάκισης στον αρχηγό του δικτύου των Ρώσων κατασκόπων στη Μ. Βρετανία
Ο αρχηγός του ρωσικού κατασκοπευτικού δικτύου που είχε έδρα την Βρετανία, το οποίο σύμφωνα.
Τραμπ: «Θα ήμουν ηλίθιος αν έλεγα όχι στο αεροσκάφος που προσφέρει το Κατάρ στις ΗΠΑ»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν «ηλίθιο» να αρνηθεί το αεροσκάφος που.
Μια σύλληψη για κατασκοπεία στη Στοκχόλμη
Ένα άτομο συνελήφθη στη Στοκχόλμη ως ύποπτο για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν σήμερα οι σουηδικές υπηρεσίες.