Ουκρανία: Διορίστηκε νέο εποπτικό συμβούλιο στη Naftogaz

Η Ουκρανία διόρισε ένα νέο εποπτικό συμβούλιο για την εποπτεία του κρατικού μονοπωλίου φυσικού αερίου Naftogaz, δήλωσε την σήμερα  ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ, ικανοποιώντας σχετική απαίτηση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Σμιχάλ δήλωσε σε κυβερνητική συνεδρίαση ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα μέλη και δύο εκπροσώπους του κράτους, σύμφωνα με βίντεο της συνεδρίασης που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Η οικονομία της Ουκρανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Naftogaz είναι η μεγαλύτερη εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ουκρανίας και η θυγατρική της, η Ukrtransgaz, διαχειρίζεται ένα σύστημα αγωγών που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο πρόσφατα διορισμένος διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Ολεξίι Τσερνίσοφ, υποσχέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην εταιρεία.

Ένας από τους προκατόχους του Τσερνίσοφ βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από τις αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας με την υποψία ότι καταχράστηκε το ισοδύναμο περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα