Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές η καταγράφουν στις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές μετά από το άνευρο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,12% στις 522,68 μονάδες με την πλειοψηφία των κλάδων να κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος των χημικών κερδίζει 0,4% ενώ εκείνος της υγείας υποχωρεί κατά 0,4%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,19% στις 18.809 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί 0,09% στις 8.125 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE υποχωρεί οριακά στις 8.314 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,21% και στην Ισπανία ο IBEX κερδίζει 0,1%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται κυρίως τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που όπως λένε οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση για τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με δύο αξιωματούχους της σε τοποθετήσεις τους να δίνουν “το σήμα” για μια τέτοια κίνηση.

Ο Όλι Ρεν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, ανέφερε ότι είναι “ώριμη η ώρα τον Ιούνιο να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια”

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times, “Εξαιρώντας μεγάλες εκπλήξεις, αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχουν αρκετά όσα βλέπουμε για την άρση του ανώτατου επιπέδου περιορισμού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα