Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο τρίτος γύρος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι διαπραγματευτές στις εν λόγω συνομιλίες καλούν σε επιτάχυνση της διαδικασίας για την διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 με την ελπίδα κατάληξης σε συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ρωσική πλευρά.

«Μία επιτυχία δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένη, αλλά δεν είναι αδύνατη», δήλωσε από την πλευρά της ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή καλώντας σε διπλασιασμό των προσπαθειών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν υπογράψει την συμφωνία (Ιράν, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο) σημείωσαν ότι έχει υπάρξει αναμφισβήτητη πρόοδος κατέγραψαν την πρόοδο που σημειώθηκε σήμερα, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής Μιχαήλ Ουλιάνοφ, εκφράζοντας «συγκρατημένη αισιοδοξία», ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την λύπη τους για τους αργούς ρυθμούς της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαίοι, Ρώσοι και Κινέζοι είχαν στην Βιέννη κοινές διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς, αλλά χωρίς τους Ιρανούς, που αρνούνται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εμμέσως.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές του Απριλίου, αλλά παρά την πρόοδο, οι πρωταγωνιστές επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και τα εμπόδια πολλά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα