Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών που φιλοξενούνται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το υπουργείο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η συνάντηση θα περιστρεφόταν γύρω από έναν καθιερωμένο μηχανισμό αποσυμπίεσης μεταξύ των δύο χωρών, εν μέσω διαφορών σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και συναφή θέματα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΝΑΤΟ είπε ότι ένας τέτοιος μηχανισμός “έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα”.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν μια σειρά τεχνικών συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το θέμα.

Η Τουρκία και η Ελλάδα αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη για την επίλυση των διαφορών τους, γράφει το Anadolu.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα