Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Μπάιντεν -Πούτιν για την Ουκρανία

Οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία ολοκληρώθηκαν προ ολίγου, μετά από δύο ώρες και πέντε λεπτά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δύο ηγέτες επιδίωκαν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις εν μέσω δυτικών φόβων ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εισβάλει στον νότιο γείτονά της, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χαιρετισμούς, και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντησης δια ζώσης με τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα οι δύο ηγέτες θα συζητούσαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, τις διμερείς σχέσεις καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας μεταξύ των οποίων και την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε με τη χρήση προστατευμένης γραμμής βιντεοκλήσης, η προορίζεται για την επικοινωνία των δύο ηγετών και η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα