Ολλανδία: Όχι στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού» λένε εκατοντάδες πολίτες

Κραδαίνοντας πλακάτ που κάνουν λόγο για «ιατρικό απαρτχάιντ», εκατοντάδες Ολλανδοί ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους της Χάγης για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid για την είσοδο των πολιτών σε εστιατόρια, μπαρ, θέατρα ή άλλους κλειστούς χώρους.Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid.

 

«Ανταρσία» από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων


Οι περισσότεροι Ολλανδοί στηρίζουν την εισαγωγή του πάσου, για το οποίο, ωστόσο, εκφράζει επιφυλάξεις οι ιδιοκτήτες από το χώρο της εστίασης.

Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύει να ζητάει από τους πελάτες του το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως υποστηρίζει η Ολλανδική Ένωση της Βιομηχανίας Φιλοξενίας, επικαλούμενη μια έρευνα μεταξύ των μελών της.

«Δεν είναι μόνο το ότι είναι αδύνατο να επιβληθεί, όμως θα ζημιώσει οικονομικά έναν κλάδο που μόλις άρχισε να ανακάμπτει», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα