Ολλανδία: Μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στη Γερμανία για περίθαλψη

Η Ολλανδία άρχισε σήμερα να μεταφέρει ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στα ολλανδικά νοσοκομεία τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων.

Ασθενής με covid-19 μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδία έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι χθες Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Η Ολλανδία έχει εφαρμόσει μερικό lockdown από την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση- ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19.

Το Σαββατοκύριακο σημαδεύθηκε από ογκώδεις και βίαιες διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων.

Πάνω από 50 άτομα συνελήφθησαν στο Ρότερνταμ την Παρασκευή μετά από άγριες διαδηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «όργιο βίας» από τον δήμαρχο της πόλης.

Η ολλανδική αστυνομία χρησιμοποίησε αύρες νερού και εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο άτομα, στις ογκώδεις διαδηλώσεις για το νέο lockdown που εφαρμόζεται στη χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και που επιβλήθηκε εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων.

Σε όλη την ήπειρο, το Σαββατοκύριακο σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις ενάντια σε ένα νέο κύμα περιορισμών που εισήγαγαν οι εθνικές κυβερνήσεις καθώς παλεύουν με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στην Ολλανδία, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν καθώς οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στο Ρότερνταμ το βράδυ της Παρασκευής επαναλήφθηκαν σ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα