Όλα όσα αλλάζουν σε εστίαση και διασκέδαση μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Χαλαρώνουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη, η μουσική επιστρέφει σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ απελευθερώνεται και το ωράριο, το οποίο έως τώρα είχε ισχύ έως τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Την ίδια στιγμή, ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, παραμένει.

Παρ όλα αυτά, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την επόμενη εβδομάδα.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Επίσης, επειδή η κακοκαιρία στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και για την ακρίβεια έως τις 31 Ιανουαρίου, θα λήξουν στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε αφού μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Οι δηλώσεις Πλεύρη
Καλησπέρα σας. Με την άνοδο των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον υποχρεωθήκαμε να λάβουμε περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαμε δεσμευτεί ότι θα παραμείνουνε για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα.

Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων ως ακολούθως:

Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα