

Συνολικά 8 επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης είναι διαθέσιμα την τρέχουσα χρονική περίοδο για 9.330 ανέργους νέους έως 29 ετών και 14.500 άνω των 30 ετών, εγγεγραμμένους στα Μητρώα της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων, που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα σύνδεσης με την αγορά εργασίας και την απασχόλησή τους.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων των συμμετεχόντων, ώστε να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους σε θεματικά αντικείμενα σχετικά με τον επιστημονικό και επαγγελματικό τομέα τους, καθώς και να αποκτήσουν επιπρόσθετες νέες γνώσεις (new skills) ή/και οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).
Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στους συνδέσμους στον Πίνακα που ακολουθεί ανά πρόγραμμα, προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους της κάθε πρόσκλησης και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.
Σχετικά Νέα
Ταμείο Ανάκαμψης: Με πόρους του γίνονται οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και.
Επιδότηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις: Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής αίτησης
Τη διαδικασία υποβολής αίτησης επιδότησης για το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου Δεκεμβρίου.
Κοινωνικός τουρισμός 2025-2026 για ελεύθερους επαγγελματίες συνταξιούχους: Μέχρι τι ώρα μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση σήμερα
Έως σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου στις 23:59 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι και οι πάροχοι.
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.