

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στην Σύνοδο των Υπουργών ‘Αμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ, καθιστώντας σαφές ότι έχει το δικαίωμα να αμύνεται με αναλογικότητα έναντι αυτών των αδικαιολόγητων τρομοκρατικών ενεργειών.
Ο Υπουργός ‘Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ενημέρωσε τους υπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης για τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων και υπηκόων πολλών Συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο, επισημαίνοντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι μόνο του».
Οι Σύμμαχοι κάλεσαν τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους και να προστατεύσει τους αμάχους. Κατέστησαν επίσης σαφές ότι κανένα έθνος ή οργάνωση δεν πρέπει να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ή να την κλιμακώσει.
Ορισμένοι Συμμάχοι του ΝΑΤΟ κατέστησαν σαφές ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Σχετικά Νέα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συγχωνεύσει το Γραφείο Παλαιστινιακών Υποθέσεων με την πρεσβεία στο Ισραήλ
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα κλείσουν.
Οι ΗΠΑ καλούν την Ινδία και το Πακιστάν σε αποκλιμάκωση
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο συνομίλησε χθες Τρίτη με τους ομολόγους του.
Ρούμπιο προς Ινδία και Πακιστάν: «Μιλήστε πριν φτάσετε στο σημείο χωρίς επιστροφή»
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του.
Υεμένη: Ανεστάλησαν επ’ αόριστον οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σαναά μετά την ισραηλινή επιδρομή
Όλες οι πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο στη Σαναά, την πρωτεύουσα της.