

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του για την αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία λόγω μιας “δύσκολης εκλογικής περιόδου” στις Ηνωμένες Πολιτείες.
“Δύσκολη εκλογική περίοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν αντικρουόμενες φωνές. Ορισμένες από αυτές είναι πολύ παράξενες”, είπε ο Ζελένσκι, που μιλούσε στα αγγλικά, κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως η κύρια αποστολή των συναντήσεων που θα γίνουν στη διάρκεια της συνόδου είναι να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρώπη.
“Η κύρια πρόκληση είναι να διασωθεί η ενότητα στην Ευρώπη όχι μόνο στην ΕΕ αλλά σε όλη την Ευρώπη”, είπε ο Ζελένσκι, προειδοποιώντας για ρωσικές “επιθέσεις παραπληροφόρησης”.
Σχετικά Νέα
Ουκρανικό: Συνομιλία Σιμπίχα-Φιντάν εν όψει της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Άντριι Σιμπίχα δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε μια ενδελεχή συνομιλία.
Συμφωνία μαμούθ Κατάρ-Boeing ύψους $200 δισ. – Το μεγαλύτερο deal για τον αμερικανικό κολοσσό
Το Κατάρ υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική.
Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του Όρμπαν στοχοποιεί οργανισμούς με ξένη χρηματοδότηση
Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν κατέθεσε νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, με.
Γκουτέρες: Εάν δεν υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία ανοίγουμε το δρόμο στο χάος
Η αποτυχία επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.