

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλιφα Χάφταρ, απαγόρευσε σε αεροσκάφη, παντός τύπου, να πετάνε πάνω από την πρωτεύουσα, Τρίπολη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρριψης.
Συγκεκριμένα, σήμερα με το έγγραφο, η εντολή ξεκίνησε να ισχύει από τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.
“Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να δεσμευτούν αμέσως και πλήρως, στη δήλωση αυτή και να μην εκθέσουν τα αεροπλάνα τους σε κίνδυνο καταστροφής”, ανέφερε η δήλωση.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακοίνωσαν την επιβολή no-fly zone εντός και γύρω από την Τρίπολη, όπου συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του LNA και των δυνάμεων που πρόσκεινται στην, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σαράτζ, με έδρα την Τρίπολη.
Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ, πήραν τη Σίρτη, τη γενέτειρα του Μοαμάρ Καντάφι, ο θάνατος του οποίου, το 2011, βύθισε τη χώρα στον εμφύλιο σπαραγμό. Ο LNA με μία αστραπιαία κίνηση εισέβαλε στη Σίρτη, αναγκάζοντας τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να τραπούν σε φυγή.
Η Σίρτη βρίσκεται στα δυτικά των τερματικών σταθμών απ’ όπου εξάγεται το λυβικό πετρέλαιο, οι οποίοι ελέγχονται επίσης από τον Χάφταρ. Βρίσκεται επίσης σε μια στρατηγική θέση, πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού προς την ανατολική, δυτική και νότια Λιβύη.
Σχετικά Νέα
Αλλαγή σκυτάλης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ: Η Κάθριν Ράιλι αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής επιθεωρήτριας
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Κάθριν Ράιλι ορίστηκε.
Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι σκότωσαν μέλος του σιιτικού κινήματος.
Ισραήλ: Νεκρό μέλος της Χεζμπολάχ σε αεροπορικό πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι σκότωσαν μέλος του σιιτικού κινήματος.
-
Ιαπωνία: Συνάντηση του αυτοκράτορα Ναρουχίτο με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο δέχθηκε τη Δευτέρα σε ακρόαση τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.